Sisog öğrencileri, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu ziyaret etti!

08 Mar

• Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü
  • Tüm Duyurular

Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü Topluluğu öğrencileri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nu ziyaret etti.

Ziyarette SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ile görüşen öğrenciler, Kurum iş ve işlemleri hakkında bilgi aldı.

Başkan Bağlı sosyal güvenliğin anayasal olarak devletin niteliklerinden biri olduğunu ve bir hak olarak tanımlandığını vurgulayarak, “Sosyal Güvenlik Kurumu işlev ve fonksiyonel olarak anayasal bir kurum. Her ne kadar anayasada Sosyal Güvenlik Kurumu olarak geçmese de, ‘İşlev olarak bu konuda devlet gerekli teşkilatı kurar ve herkese sosyal güvenlik hakkını tanır’ ibaresi Sosyal Güvenlik Kurumunun dayanak olarak anayasal bir kurum olduğunu gösterir” dedi.

Anayasal bir kurumun her zaman var olacağını ve var oldukça da personel ihtiyacının var olacağını dile getiren Başkan Bağlı, “Personele ihtiyaç duydukça da ilk önereceğimiz adres sizler olacaksınız. Bu nedenle kendinizi iyi hazırlamanız gerekir” diye konuştu.

Kayıt dışılık, Genel Sağlık Sigortası, aktüeryal denge konularında da öğrencilere açıklamalarda bulunan Bağlı, “Sosyal Güvenlik Reformundan bugüne hep iyi giden bir ivme var. Sosyal Güvenlik Kurumunun bünyesi sağlam, kadroları yetişmiş ve sizi bekliyor” diye konuştu.